Verzenden en retourneren

Wij verzenden via PostNL. Bestellingen die voor 15.00 uur binnen komen en zijn betaald, worden nog dezelfde dag verstuurd. Je bestelling word dan de volgende dag bezorgd! (Tenzij PostNL anders aangeeft) Bestelling(en) na 15.00 uur Zullen een dag later verwerkt en verzonden worden.

Hoe word mijn pakket afgeleverd?

Eerst geven wij uw pakket aan bij PostNL. Wij Sturen u een bevestiging per e-mail zodra de bestelling verzonden wordt. In deze mail zal ook een track & trace code van PostNL Staan, zodat u kunt nagaan waar de zending zich bevindt. Nu kan het gebeuren dat u niet thuis bent op het moment dat de postbode het pakket bezorgt. Wanneer u niet thuis ben, zal het pakket op een ander moment nogmaals aangeboden worden.

Wanneer het pakket voor de tweede maal niet kan worden afgeleverd, Wordt u op de hoogte gesteld waar het pakket afgehaald kan worden.

Kan ik Mijn Bestelling retourneren?

U kunt bestelling enkel in overleg met ons Retourneren als u een foutief artikel heeft ontvangen. De retourtermijn bedraagt 14 dagen. De retourtermijn gaat pas in, zodra u de bestelling ontvangen heeft. Het gehele bedrag exclusief de verzendkosten zullen gecrediteerd worden. De kosten van de retourzending zijn wel voor rekening van de klant.

Om een retourzending aan te vragen doordat u een artikel beschadigd heeft ontvangen, meldt u de retourzending door te mailen naar info@vliegendhert.eu Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Vliegend Hert niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postkantoor altijd om een traceercode en bewaar deze goed.

Wordt het betaalde bedrag automatisch teruggestort als ik Iets retourneer?

Wanneer u uw Bestelling retourneert, dan wordt het betaalde bedrag Max. 14 dagen na ontvangst teruggestort.